Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 februarie 2012

Prajituri de ciocolata

Pt. 4 portii
Timp de pregatire: 25min.
Timp de coacere: 15min.
~2 oua separate
~175g zahar tos
~100g ciocolata
~50g unt, inmuiat la temperatura camerei
~1 lingura faina
~1 lingurita cacao
Pentru sosul de ciocolata
~50g zahar tos
~2 linguri cacao
~100ml. frisca
I. Praincalziti cuptorul la 180*C
Ungeti si tapetati cu faina patru boluri rezistente la cuptor. Bateti spuma albusurile. Puneti zaharul intr-un vas, pe foc, impreuna cu 6 linguri de apa si amestecati, pentru a se dizolva. Dupa ce zaharul se dizolva, mariti flacara si fierbeti timp de 3 min. Cu mixerul in functiune, la viteza cea mai mare, turnati zaharul intr-un fir subtire in albusurile spuma. Bateti pana ce amestecul devine vascos si lucios si se raceste.
II. Topiti ciocolata, impreuna cu untul, la bainmare. Lasati sa se raceascasi incorporati galbenusurile. Cerneti faina impreuna cu cacaua si amestecatile. Incorporati amestecul de faina cu cacao in compozitia cu ciocolata si apoi adaugati albusurile spuma.
Turnati compozitia in boluri rezistente la cuptor, batetile usor de masa pentru a se elimina bulele de aer si neteziti suprafata.
III. Coaceti timp de 15min. Pentru a pregati sosul de ciocolata, puneti intr-un vas 50ml apa, zaharul si cacaua si incalziti treptat, pana ajunge la punctul de fierbere, amestecand continuu. Adaugati frisca si fierbeti 3-5 min, pana se ingroasa. Turnati peste prajituri in momentul servirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu