Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 februarie 2012

Paine prajita cu mere

Pentru 6 portii
Timp necesar 30 min Incrediente: ¬6 Mere ¬ 6 Felii groase de Briose ¬ 2 galbenusuri ¬ 40 cl smantana ¬ 130g Zahar brun ¬ 10cl calvados (alcool tare de mere)sau suc de mere ¬ Sucul de la o Lamaie Pregatire: Curatati merele de coaja si seminte. Taiati-le in sferturi si apoi stropiti-le cu suc de lamaie. Amestecati intr-un castron galbenusurile cu smantana. Adaugati 80g zahar. Omogenizati. Muiati feliile de briose in aceasta compozitie.Lasati deoparte. Rumeniti intr-o tigaie sferturile de marcu 50g zahar in 60g unt topit. Cand merele incep sa se caramelizeze stingeti cu calvados (sau sucul de mere). Scoateti merele cu lingura pe3ntru spuma. In lichidul ramas amestecati restul de smantana. Lasati sa scada pana obtineti u8n sos cremos. Rumeniti intr-o alta tigaie feliile de briose in restul de unt, apoi scoateti pe un platou cald. Puneti pe fiecare sferturi de mere. Serviti cu sos ca garnitura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu