Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 februarie 2012

Prajitura cu banane


12 portii
~175g unt, inmuiat
~175g zahar tos
~4 oua batute
~3 banane mari, decojite si taiate marunt
~125g nuci taiate marunt
~1 lingurita praf de copt
~1/2 lingurita nucsoara pisata
~350g faina
~300 ml iaurt
Pentru ornat
~75g unt
~175g zahar tos
2 linguri de frisca nebatuta
~75g jumatati de nuca

I. Ungeti o tava adanca ptr. prajituri cu diametrul de 20 cm si cu baza detasabila
II. Frecati untul cu zaharul , pana ce compozitia se deschide la culoare si devine pufoasa .Incorporati ouale, putin cate putin, amestecand apoi bananele, nucile si nucsoara
III. Cerneti deasupra faina si praful de copt si amestecati usor cu iaurtul
Turnati amestecul in tava preparata si neteziti suprafata. Coaceti la 180*C timp de 1 1/2 - 2 ore sau pana cand scobitoarea infipta in centru ramane curata.
IV. Pentru ornat, puneti intr-o cratita untul, zaharul si frisca . Amestecati bine si aduceti la punctul de fierbere mocnita. Adaugati , amestecand, nucile. Turnati cu lingura amestecul deasupra prajiturii si intindeti in mod egal pe toata suprafata .Asezati prajitura timp de 1-2 min sub un gratar incins moderat, pana ce amestecul incepe sa faca basici. Dati la o parte si lasati prajitura in tava, pana se raceste . Rasturnati si taiati felii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu